1 PAPAZ, 1 VAMPİR, 1 KADIN = PREACHER

Bu satırları 3. Sezon'un son bölümünü izlerken yazıyorum. Sevdiğim diziler yazı serime bir yenisi ile "Preacher" ile devam ediyorum.

Eğer fantastik, hareketli, yaşamı-inançları sorgulayan geldiği çizgi-roman tarzında ilerleyen kendine has bir dizi izlemekten zevk alırsanız: harika bir dizi olmuş.

Başlarda durgun bulsam ve izlerken bunalmaya başlasam da dizi kısa sürede kendine bağladı ve son bölümüne kadar ilgiyle izletti yine merakla yeni sezonda olacakları beklemeye koyuldum. Hatta öyle güzel görüntülerle karşılaştım ki bazı sahneleri birden fazla izledim.

Bir melek ve bir şeytanın yasak aşkın doğan çocuk varoluş sancıları çeken bir papazın içine girerse neler olur? Böyle bir çocuk iyi kalpli mi yoksa şeytani bir varlık mı olurdu? Ya da her ikisi birden mi? 

Sadece ruhtan ibaret bu varlık -adı Genesis- vücut bulmak için kendine uygun bir beden ararken başroldeki papazımız Jessie Custer'a rast geliyor ve onun içine yerleşiyor. Jessie'nin içindeyken pnun ruh halini pek değiştirmiyor fakat insanları istediği gibi yönlendirme gücünü Jessie'ye aktarıyor. Bizim Jessie ise Teksas'ta babası öldükten sonra onun kilise'yi açık tutan, inancını kaybetmiş ve alkol sorunları olan bir vaiz. 

Böyle anlatınca ne kadar kulağa absürt gelse de dizi bu absürtlükten besleniyor. Konuyu işleme ve hikayeyi bizlere anlatma tarzı da tıpkı öyle uçlarda.. 

Acımasız, hareketli ve Tanrı'nın insanları terkettiği bir masal diyarında aksiyonun ortasında buluyoruz kendimizi. Jessie Custer, vampir Cassidy ve Tulip O'Hare ile Tanrının yokluğunda karışan dünyada Tanrı'yı bulmak için birlikte yola çıkıyorlar.  

4. Sezon bu yıl içerisinde başlayacak, bu hareketli ve fantastik maceranın devamını sabırsızlıkla bekliyor olacağım! 

Tüm fantastik atmosferine karşın sunduğu masalsı-gerçekçilik ve samimi oyunculuklar beni etkiledi. Diziyi izlerken tüm garipliklere rağmen bu da burada olur mu, çok sırıtmış olmamış diyeceğim bir şey denk gelmedi.



Şimdi dizinin ekibine biraz bakalım:

Dizinin yapımcısı Breaking Bad dizisinin yapımcılarından biri olan Sam Catlin

Preacher Jessie Coster rolünü Dominic Cooper, Vampir rolünü Joseph Gilgun ve Tulip O'Hare'i ise Ruth Negga canlandırıyor. 

Adolf Hitler rolü ile Noah Taylor'ı da bol bol görüyoruz :)

Dizinin senarist ve yönetmenleri Sam CatlinSteve Dillon Michael SlovisGarth EnnisEvan GoldbergSeth Rogen gibi isimler.. 

Görüntü yönetmenliğinde ise gerçekten bence çok başarılı. İsimlere bakacak olursak Westworld, The Leftovers, Argo gibi yapımlarda çalışan John Grillo; Breaking Bad, Fringe , Orange Is the New Black gibi yapımlarda çalışmış Andrew Voegeli vesaire yer alıyor.

Dizinin Resmi Tanıtım Filmi:





Yorum Gönder

0 Yorumlar