SON 10 YILIN EN İYİ FİLMLERİ

Oscar ödülleri bu aralar malum popülerken son 10 yılın en iyi filmleri hangileri seçilmiş bir bakalım dedim. Bana da buradan film tavsiyeleri çıktı, bazılarını izlememişim bile. Film izlemek için zaman ayırdığımda ilk olarak bunları izleyeceğim.

2019

"GREEN BOOK" (Yeşil Rehber)
 Green Book
(2018) on IMDb

YEŞİL REHBER FİLM AFİŞİ
GREEN BOOK
Yeşil Rehber, ünlü bir piyanist ve konser turu kapsamında onun şoförü olarak çalışan Tony’nin hikayesini anlatıyor. Tony Lip, Bronx’taki bir İtalyan Amerikan mahallesinde yaşamaktadır. Ünlü Afro-Amerikalı piyanist Dr. Don Shirley ise konser turu için hazırlanmaktadır. Ünlü müzisyen tur kapsamında Manhattan’dan güneye doğru birçok yere gidecektir. Kendisi ile şehir şehir gezecek bir şoför arayışında olan Shirley, bir süredir işsiz olan Tony’yi işe alır. Tony, yolculuk sırasında Afro-Amerikalılar için güvenli olan güzergahları kullanabilmek için “The Green Book” isimli kılavuzdan yardım alır. Dr Shirley ve Tony çıktıkları bu yolculukta ırkçılıkla, tehlikeyle ve beklenmedik nezaketle karşılaşır. İkili bu zorlu yolculuklarında farklılıklarını bir kenara bırakmak zorundadır.

En İyi Film Oscar'ının sahibi olan Viggo Mortensen ile Ay Işığı filmi ile Oscar’ı kazanan Mahershala Ali’nin başrolünü üstlendiği dram türündeki filmin yönetmen koltuğunda Peter Farrelly oturuyor. Senaryosunu yönetmen Farrelly, Brian Hayes Currie ve Nick Vallelonga’nın birlikte kaleme aldığı filmin oyuncu kadrosunda Linda Cardellini, Don Stark, David An, Sebastian Maniscalco gibi isimler yer alıyor.




2018 

"THE SHAPE OF WATER" (Suyun Sesi)
 The Shape of Water
(2017) on IMDb

Soğuk savaş döneminin Amerika'sında yaşayan Elisa yalnız bir kızdır. Sessiz, rutin bir hayatı olan Elisa, gizli ve yüksek güvenlikli bir devlet laboratuvarında temizlikçi olarak çalışır. Ancak günün birinde Elisa'nın hayatı, iş arkadaşı Zelda ile devletin yaptığı gizli bir deneyi keşfetmesi ile değişir. Suda hapsedilen insansı bir yaratığın acımasız bir deneyde kullanıldığını fark eden Elisa, onunla iletişim kurmaya başlar. Aynı dili bilmeyen, aynı hayatlara sahip olmayan, hatta aynı genetikleri bile olmayan bu ikili, aralarında kurdukları tarifsiz bağ ile birbirlerinin hayatını değiştirecektir...

Guillermo del Toro'nun yönetmenliğini üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda Sally Hawkins, Michael Shannon, Richard Jenkins, Doug Jones, Michael Stuhlbarg, Octavia Spencer yer alıyor.



2017

"MOONLIGHT" (Ay Işığı)
 Moonlight
(2016) on IMDb

İnsan ilişkileri ve insanın kendini keşfetmesi hakkında bir film olan Ay Işığı, genç siyahi bir adamın çocukluğundan yetişkinliğe kadar Miami'nin zor bir mahallesinde, hayatta kendine yer edinme savaşını ve büyüme hikayesini anlatıyor. Chiron'un hayatının 3 ayrı dönemini anlatan film kahramanın annesi ile ilişkisine, okul hayatına, romantik ilişkisine, iş hayatına ve uyuşturucu satıcılığı yapan Juan ile olan ilişkisine değiniyor.
Onlarca ödüle ve adaylığa layık görülen filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Barry Jenkins üstleniyor. Oyuncu kadrosunda ise Mahershala Ali, Shariff Earp, Duan Sanderson Janelle Monáe ve Naomie Harris gibi isimler bulunuyor.


2016

"SPOTLIGHT"
 Spotlight
(2015) on IMDb

2015

"BIRDMAN OR (THE UNEXPECTED VIRTUE OF IGNORANCE) (Birdman veya Cahilliğin Umulmayan Erdemi)
 Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)
(2014) on IMDb

2014 


"12 YEARS SLAVE" (12 Yıllık Esaret)

 12 Years a Slave
(2013) on IMDb

2013

"ARGO" (Operasyon Argo)
 Argo
(2012) on IMDb

2012

"THE ARTIST" (Artist)
 The Artist
(2011) on IMDb

2011

"THE KING'S SPEECH" (Ölümcül Tuzak)
 The King's Speech
(2010) on IMDb

2010

"THE HURT LOCKER" (Ölümcül Tuzak)
 The Hurt Locker
(2008) on IMDb

Yorum Gönder

0 Yorumlar