ULUSLARARASI SİNEMA DEVİ VUE INTERNATIONAL'DAN NETFLIX İSYANI

Netflix filmlerinden "ROMA"  2019 yılı BAFTA ödüllerini topladı. Film, yönetmen, görüntü yönetmeni ve yabancı film dallarında 4 ödül alan filmin ödül almasına tepki ise gecikmedi.

Uluslarası Vue Sinemalarının kurucusu ve Avrupa sinemalarının CEO'su Tim Richards sinema filmi değil de bir platform filmi olan ROMA'un ödül almasına isyan ederek tehditkar açıklamalarda bulundu. Akademi kurulunun uygunluk kriterlerini tekrar gözden geçirmediği sürece, yıllardır BAFTA ödüllerine yönelik yaptıkları desteği çekeceklerini söyledi.

Organize İşler Sazan Sarmalı filminin henüz sinemalarda ikinci haftasında olmasına rağmen bir yanda da NETFLIX 'te yayınlanmaya başlaması son zamanlar sinema ve bu tarz mobil platformlar arasındaki tartışmaların ülkemizde de yaşanmasına sebep olmuş. 

Velhasıl NETFLIX gün geçtikçe kendi adının daha fazla konuşulmasını ve popülerliğinin artmasını sağlıyor. 

BAFTA'dan yapılan açıklama ise film komitesinin bu yılki film ödüllerine karşı yarışmaya katılan her filmin İngiltere'de kurallara uygun yayınlandığı ve giriş kriterlerini karşıladığını ifade ediyor.


Kaynak:

https://www.screendaily.com/news/vue-boss-threatens-to-pull-bafta-support-over-netflix-roma-eligibility-row/5137091.article

https://www.haberturk.com/sinema-salonunu-netflix-isyani-2379712




Yorum Gönder

0 Yorumlar